Bestemmingsplan De Boomgaard maakt nieuwbouwwijk Beaugaard mogelijk

Bestemmingsplan De Boomgaard (fase 1) – mooi wonen in Hellevoetsluis

Aan de westkant van Hellevoetsluis vind je een boomgaard en poldergebied. Hier komt binnenkort de nieuwe woonwijk Beaugaard, met in totaal circa 1100 woningen. De ontwikkeling van de nieuwe woonwijk wordt uitgevoerd in 2 fases. In de eerste fase worden 360 woningen mogelijk gemaakt.

Bestemmingsplan De Boomgaard (fase 1)

Rho Adviseurs heeft het bestemmingsplan De Boomgaard voor de eerste fase van de herontwikkeling opgesteld en begeleid. Dit bestemmingsplan is door de gemeenteraad van Voorne aan Zee op 18 april 2024 unaniem vastgesteld. Een belangrijke mijlpaal voor de uiteindelijke realisatie van het plan!

Het bestemmingsplan is globaal en flexibel van opzet. Het plan wordt in delen uitgewerkt en gerealiseerd. Samen met het bestemmingsplan is een beeldkwaliteitplan vastgesteld. Hierin wordt nader invulling gegeven aan de beeldkwaliteit in de drie deelgebieden van fase 1.

De woonwijk Beaugaard wordt beschreven als ‘landelijk wonen aan de rand van de stad’.

Integrale aanpak

Het bijzondere van deze ontwikkeling is dat we tijdens het proces van fase 1, met het oog op een integrale visie, voor een aantal omgevingsaspecten ook fase 2 op hoofdlijnen hebben meegenomen in onderzoeken.

Door deze integrale aanpak hebben we een goede basis weten te leggen voor de tweede fase van de gebiedsontwikkeling. Fase 2 bestaat uit circa 900 woningen en verschillende voorzieningen. Voor deze fase wordt een aparte planologische procedure doorlopen.

Rho Adviseurs heeft de afgelopen jaren intensief samengewerkt met de ontwikkelpartij GEM De Boomgaard en de gemeente Voorne aan Zee. We bedanken GEM De Boomgaard en de gemeente voor de prettige samenwerking!

Met de vaststelling van het bestemmingsplan voor fase 1 is een belangrijke stap gezet om een bijdrage te leveren aan de woningbouwopgave. We zijn trots dat we kunnen bijdragen aan deze belangrijke gebiedsontwikkeling voor Hellevoetsluis."

Ingrid de Feijter

Beeldrecht: Stijlgroep landscape and urban design (verantwoordelijk voor de stedenbouw en openbare ruimte).

Meer weten over De Boomgaard (fase 1)? Neem contact op met Ingrid