Bestemmingsplan Holland International Blues Festival

Rho Adviseurs heeft het bestemmingsplan opgesteld om het jaarlijks terugkerend muziekfestival Holland International Blues Festival mogelijk te maken. We hebben onze opdrachtgever MOJO geholpen in de ondersteuning en advisering over het bestemmingsplan met de verschillende bevoegde gezagen. Ook de omgeving reageerde positief op de plannen!

Bekijk dit blues-festival

Aan de slag voor MOJO!

Onze opdrachtgever MOJO organiseert concerten, festival en evenementen in Nederland. Vanuit Rho Adviseurs ondersteunen wij MOJO bij ruimtelijke vraagstukken.

Het Holland International Blues Festival is jaarlijks een groot succes. MOJO wil graag uitbreiden en het evenement een permanent karakter geven. Daarvoor is een aanpassing van het bestemmingsplan nodig. Dat heeft Rho Adviseurs verzorgd.

Wat was de situatie?

Voor het Holland International Blues Festival in Grolloo heeft Rho Adviseurs in 2019/2020 geholpen met het verkrijgen van de benodigde (tijdelijke) omgevingsvergunning voor het afwijken van het geldende bestemmingsplan. Maar deze omgevingsvergunning loopt op korte termijn af.

De omgevingsvergunning gaat uit van een driedaags festival met maximaal 14.000 bezoekers in de periode rondom juni. MOJO wil graag uitbreiden naar maximaal 25.000 bezoekers per dag voor een periode van drie aaneengesloten etmalen, dagelijks van 12:00 tot 01:00 uur in de maand juni.

Permanent karakter

MOJO heeft het voornemen om het festival in de toekomst blijvend te organiseren en heeft daarbij ook groeiplannen. Om het festival te kunnen blijven organiseren is het noodzakelijk om het festival een permanent, planologisch karakter te geven. Daardoor is het ook niet nodig om telkens een planologische vergunning aan te vragen en te verlenen.

MOJO heeft Rho Adviseurs gevraagd om hiervoor het benodigde bestemmingsplan op te stellen inclusief het ondersteunen in de benodigde contacten met het bevoegd gezag.

Got my MOJO working

Zowel de provincie als de gemeente staan positief tegenover de voorgestelde plannen. Daarnaast waren wij aanwezig bij de informatieavond die MOJO met de omgeving heeft georganiseerd. Ook de omgeving staat positief tegenover de plannen.

Benieuwd naar het bestemmingsplan?

Heb je behoefte aan de mojo van Rho? Neem contact op met Jan-Jacob